HOME BEDRIJF DIENSTEN MATERIEEL FOTOBOEK CONTACT LINKS
DIENSTEN Bestrating   Grondwerk Riolering Tuinaanleg
 
 


Grondwerk

Het grondwerk is belangrijk om een nette en vlakke bestrating te houden.

Hoe zwaarder de bestrating belast wordt, hoe strenger de eisen zijn voor de ondergrond om een sterke en stabiele bestrating te krijgen en te houden.

Voor het tuinpad en het terras is het meestal voldoende om een zandbed van ongeveer 20 cm aan te brengen, een uitzondering zijn de natuursteentegels die het best in gestabiliseerd zand gelegd kunnen worden.

Voor natuursteentegels zorgen wij voor een goede ondergrond waar we een laag van ongeveer 5 cm gestabiliseerd metselzand op aanbrengen waar de tegels op gelegd worden. Dit gestabiliseerd metselzand mengen wij in een betonmolen en wordt droog aangebracht op de geschikte ondergrond.

Doordat het metselzand nog droog is kunnen de tegels makkelijk aangeklopt worden zodat ze vlak komen te liggen en daarna spuiten wij de tegels met een tuinslang goed nat zodat de cement zijn werk kan doen.

Voor inritten maken wij meestal een puinbedding van gebroken puin met daarop een laag van ongeveer 5 cm zeefzand. Zeefzand lijkt op zeer fijne puin waar nog wat cement inzit, door de ondergrond van gebroken puin en de bovenlaag van zeefzand wordt een zeer sterke ondergrond verkregen en kunnen wij een stevige inrit garanderen.

Vaak voorzien wij de inrit van een "mantelbuis" die van de meterkast naar de weg gaat en met een aftakking naar de hoek van het huis, zo kan er altijd nog een kabel naar het huis gebracht worden of bv tuinverlichting gemaakt worden in de voortuin zonder dat de bestrating open gebroken moet worden.

Voor rijwegen en fabrieksterreinen wordt er meestal uitgegraven tot de gele grond en vervolgens in lagen aangevuld met gele grond of er wordt een flinke puinbedding aangebracht waarop een dunne laag zand op wordt aangebracht.

Voor al uw vragen over het grondwerk staan wij voor u klaar en kunnen we het indien gewenst voor u verzorgen.

Grondwerk

 

grondwerk

 

grondwerk

   
 
Hakkens Bestrating Nederland
Eikenburg 118 | 5521 HW Eersel
T: 06-547 258 51
E: info@hakkensbestrating.nl

Hakkens Bestrating België
Kapelstraat 14 | 2370 Arendonk
T: 0032-14 430758
E: info@hakkensbestrating.be