HOME BEDRIJF DIENSTEN MATERIEEL FOTOBOEK CONTACT LINKS
DIENSTEN Bestrating   Grondwerk Riolering Tuinaanleg
 
 


RIOLERING

Het riool is de afvoerleiding van regenwater en "vuil"water. Regenwater is het water wat via de bestrating of via daken wegloopt, met "vuil"water wordt het water bedoeld dat van bv de vaatwasser, het toilet of van het bad afkomstig is.

Tegenwoordig hebben we een gescheiden riool wat wil zeggen dat het "schone" water en het "vuile" water apart wordt afgevoerd zodat de waterzuiveringsmaatschappijen alleen "vuil" water krijgen om te zuiveren.
Riolering die door ons wordt aangelegd is altijd voorzien van ontstoppingsstukken zodat er bij een verstopping niet gezocht moet worden naar de ontstopping omdat er 1 punt is waar de gehele riolering kan worden doorgespoten.
Ook passen wij het riool aan zodat een eventueel gescheiden riool makkelijk te realiseren is wanneer uw gemeente besluit een gescheiden riool aan te leggen.

INFILTRATIE

Infiltratie is het afvoeren van het regenwater wat vervolgens weer terug in de bodem beland. Indien u niet in de gelegenheid bent een kolk (afvoerput) aan te sluiten op het riool of ervoor kiest het regenwater niet af te voeren naar het riool kunt u voor infiltratie kiezen.

Infiltratie kan een kolk zijn zonder afvoer naar het riool of een grindbak.
Een infiltratiekolk wordt in een bak met grind geplaatst zodat het water in het grind kan worden opgeslagen en vervolgens de grond in trekt. Een grindbak is een strook met grind waar u het water van de bestrating in laat lopen waardoor het water de grond in trekt.

WATEROPSLAG

Er kan voor gekozen worden om het regenwater op te vangen in een "bak" om met dit water uw tuin te sproeien, het toilet door te trekken of de wasmachine van water te voorzien. In dit geval kunnen wij een reservoir plaatsen onder de bestrating die het regenwater opvangt. Er wordt een "overloop" voorzien zodat bij teveel water het water alsnog naar het riool wordt afgevoerd. Deze manier bespaart veel water en een kleine aanpassing op uw installatie is noodzakelijk.

 Riolering
Kolk

Kolk

wateropslag

   
 
Hakkens Bestrating Nederland
Eikenburg 118 | 5521 HW Eersel
T: 06-547 258 51
E: info@hakkensbestrating.nl

Hakkens Bestrating België
Kapelstraat 14 | 2370 Arendonk
T: 0032-14 430758
E: info@hakkensbestrating.be