HOME BEDRIJF DIENSTEN MATERIEEL FOTOBOEK CONTACT LINKS
     
 

MATERIEEL

Goed gereedschap is het halve werk, daarom beschikken wij over diverse machines en gereedschappen om het straatwerk goed en vakkundig aan te leggen.

Zo hebben we verschillende type trilplaten en stampers om het grondwerk te verdichten en om het straatwerk af te trillen. Omdat het fysiek zwaar werk is proberen we zware materialen zoveel mogelijk machinaal te verwerken, het aanvoeren van de klinkers gebeurt zoveel mogelijk met de Rollmops of met de klemkar.

Door middel van een klem op de Rollmops kunnen er 2 rijen van een pak klinkers geklemd worden en op het werk worden gezet, dit gebeurt allemaal hydraulisch en motorisch. De klemkar kan hetzelfde maar wordt handmatig bediend en geduwd en is het meest geschikt voor kleinere oppervlaktes maar bij zowel de Rollmops als bij de klemkar hoeft er geen kruiwagen meer volgeladen te worden, worden er meer klinkers in 1x aangevoerd en beschadigen de klinkers niet door het kiepen op het werk.

Op de Rollmops of de minigraver kan een vacuumunit geplaatst worden waarmee er door middel van een zuignap zware opsluitbanden en tegels tot 1x1 meter opgepakt en gelegd kunnen worden.
Met de minigraver worden ook betonnen kolken gezet, de sleuven voor de riolering gegraven en kan deze voorzien worden van een mechanische klem om diverse elementen te plaatsen.

Voor tegels tot 60x60 cm maken we gebruik van "tegeldonkey's" met deze karretjes kunnen de tegels opgepakt worden, verreden worden naar het te bestraten stuk en meteen op de juiste plaats gelegd worden.
Met deze "tegeldonkey's" komt er vrijwel geen tilwerk meer aan te pas en het gaat nog snel ook!

Voor het op maat maken van opsluitbanden en tegels hebben we doorslijpmachines en een lamellenknipper, de doorslijpmachine heeft een benzinemotor met een diamant zaagblad en de lamellenknipper is een handmatige knipmachine die losse mesjes (lamellen) heeft en die zich naar het materiaal zetten wat geknipt moet worden, hierdoor is het mogelijk om tegels te knippen wat met een "gewone" knipmachine niet gaat.
Als het mogelijk is gebruiken we de lamellenknipper omdat hier geen stof of lawaai mee veroorzaakt wordt.

Voor het uitzetwerk wordt gebruik gemaakt van laserapparatuur.
Hebben we een bepaalde machine niet die toch nodig is om het werk uit te voeren hebben we contacten om ervoor te zorgen dat toch vrijwel alles mogelijk is.

Tegeldonkey

Tegeldonkey

Vacuum unit

Vacuumunit

Mini graver

Minigraver

   
 
Hakkens Bestrating Nederland
Eikenburg 118 | 5521 HW Eersel
T: 06-547 258 51
E: info@hakkensbestrating.nl

Hakkens Bestrating België
Kapelstraat 14 | 2370 Arendonk
T: 0032-14 430758
E: info@hakkensbestrating.be